به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم افتتاح سومین کنفرانس ملی شهر سایبری با حضور نجفی شهردار تهران و طیبی رئیس جهاد دانشگاهی در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
محمدعلی نجفی در این همایش با اشاره به اینکه انسان عصر حاضر با تحولاتی مواجه شده است که سرعت این تحولات هیچگاه تا این حد زیاد نبوده است، گفت: این تحولات و تکامل در فناوری اطلاعات اداره شهرها را هم تحت تأثیر قرار داده است. فناوری اطلاعات همه وجوه زندگی انسان را در بر گرفته است تحول شگرف در فناوری اطلاعات در ابعاد گوناگونی از زندگی انسان حضور دارد؛ در بُعد اقتصادی به خلق راههای جدید تولید و کسب درآمد منجر شده و در بُعد اجتماعی شاهد افزایش حیرتآور ادغام فرهنگها و تولید خرده فرهنگها هستیم، همچنین تهاجم فرهنگی و آسیبهای فرهنگی و اجتماعی به زندگی خصوصی انسان از ابعاد اجتماعی دیگر تکامل فناوری است.
نجفی با ذکر این مطلب که شهر هوشمند امروز به عنوان یک هدف قابل دسترس در شهرهای جهان مطرح است، گفت: شهر هوشمند یک راه حل عمومی برای بهبود کیفیت زندگی شهروندان است با این امید که بتوانیم به شهری پایدار دست یابیم. ضمناً راهحل رسیدن به شهر هوشمند را باید متناسب با شرایط فرهنگی و اکوسیستم داخلی خود به دست بیاوریم نباید یک فرمول و نسخه واحدی را برای همه شهرهای جهان تجویز کرد.
نجفی اولین شرط تحقق شهر هوشمند را شناسایی مسائل و مشکلات شهر خواند و افزود: نکته اول در طراحی شهر هوشمند شناسایی دقیق مشکلاتی است که باید برای حل آن چارهای اندیشید. نکته دوم در رسیدن به شهر هوشمند مدیریت یکپارچه شهری است، دسترسی به یک دستگاه و یا ارگان در شهری که مدیریتی یکپارچه در آن حاکم نیست، صورت نمیگیرد. شهر هوشمند و مدیریت یکپارچه دو روی یک سکه هستند که تحقق یکی از آنها منوط به پیگیری و حل دیگری است.
وی با بیان اینکه کلیدیترین نقش در رسیدن به شهر هوشمند به عهده شهروندان است، گفت: با مجموعه اطلاعاتی که از شهروندان گرفته میشود و تأثیراتی که مردم در فرهنگ و اقتصاد یک شهر میگذارند میتوان مدل شهر هوشمند مخصوص هر شهر را ترسیم کرد. شهروندان سلولهای بنیادین زیست شهر هستند که اگر نسبت به شهر هوشمند و زندگی در آن اطلاعاتی نداشته باشند این طرح موفق نمیشود. شهر هوشمند منجر به تسریع فعالیتها، شفافیت در ساز و کارها و مبارزه با فساد اداری میشود شهر هوشمند به شهر شیشهای، شهر شفاف منتهی شده و رسیدن به عدالت اجتماعی را آسان میکند.
شهردار تهران با ذکر این مطلب که در بُعد حکمرانی تمامی ارگانها و سازمانهای دولتی باید مشارکت داشته باشند گفت: در بُعد عملیاتی و اجرایی بازار فناوری اطلاعات مطرح است. شرکتهای نوپا و دانشبنیان باید مشارکت کنند و مدیریت شهری با ایجاد یک فضای رقابتی از این مشارکت استفاده مطلوب را داشته باشد میتوان گفت شهر هوشمند اسم رمز مجموعه فعالیتهای مفیدی است که مدیریت شهری برای افزایش کیفیت زندگی شهروندان به کمک دیگر نهادها و شرکتهای علمی طراحی و اجرا میکند.
وی یکی از آفات بزرگ طرحهای کشور را وابستگی زیاد آنها به نسخههای ترجمهای و خارجی دانست و گفت: مدلی که در طراحی شهر هوشمند به دنبال آن هستیم بر پایه مختصات فرهنگی و اجتماعی خودمان است.
شهردار تهران با اشاره به سیستم اداری شهرداری تهران گفت: سیستم شهرداری شهر تهران به حدی پیچیده است که هم پوشانی زیادی بین ارگانهای آن مشاهده میشود، سیستم اداری بسیار کندی در شهرداری وجود دارد که به گسترش فساد دامن زده و دیوانسالاری عجیبی را بر آن حاکم گردانیده است لذا اگر موضوع چابکسازی شهرداری حل نشود مسئله شهر هوشمند نیز حل نخواهد شد از طرفی شهرداری تهران با 68 هزار و 400 نفر کارمند با کارآیی پایین روبرو است که برای حل آن به طراحی یک شهر هوشمند نیاز داریم.
نجفی به تشکیل دبیرخانه و ستادیبرای مدیریت و اجرای شهر هوشمند اشاره کرد و گفت: وظیفه این مجموعه پیگیری اقداماتی است که شهرداری باید انجام دهد و با سایر مجموعهها همکاری داشته باشد. یک تصمیم مشترک با مدیریت شهری جزیره کیش انجام شد تا فعالیتهای مشترکی مبنی بر توسعه فناوری اطلاعات را داشته باشیم. کیش میتواند به عنوان پایلوت محلی برای تست ساز و کارهای اداری شهرداری باشد همچنین 100 پروژه شهری را تا 2 ماه آینده ارائه خواهیم داد تا با جذب سرمایههای داخلی و خارجی اجرایی گردد.
نجفی در پایان ابراز امیدواری کرد که شهروندان از دستاوردهای این کنفرانس بهرهمند شده و به زودی شاهد شهر هوشمند باشند.
انتهای پیام/